sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Dexter Fletcher: Wild Bill (2011)

Aina näitä brittileffoja katsellessa sitä oikein hätkähtää millainen luokkayhteiskunta tuo sivistyksen kehto oikein onkaan. Slummien työväenluokka, tai työttömien, on puhetta ja puuhia myöten melkoinen kontrasti Hugh Granteille Notting Hillissä.

Wild Bill keskittyy tuohon toiseen todellisuuteen, jossa vankilasta vapautunut Bill löytää 11- ja 15-vuotiaat poikansa tornitalon huumeluukkujen joukosta omillaan. Vanhempi veljistä käy raksalla töissä ja nuorempi koulussa. Äiti on lähtenyt Espanjaan uuden miesystävän kanssa.

Bill joutuu heti tekemisiin poliisin vanhojen tuttujen kanssa ja päättääkin lähteä pohjoiseen ylämaalle aloittamaan uuden elämän. Pojat kyllä pärjäisivät keskenään. Suunnitelmiin tulee kuitenkin mutka matkaan ja Bill löytää itsensä koti-isänä laittamasta ruokaa töistä ja koulusta palaaville lapsille.

Vanhempi pojista lämmittelee tuttua teiniäitiä, nuorempi puolestaan joutuu mukaan Billin vihamiesten huumebisneksiin. Billin on puututtava tilanteeseen ja näytettävä legendaarinen villi puolensa.

Tämän jälkeen telkasta tullut Hollywoodhöttö Killers näytti kyllä aikalailla muoviselta.

Kouluarvosana: 8+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti