sunnuntai 15. elokuuta 2010

David O. Russell: Sikasiistit sukujuuret (Flirting with Disaster) (1996)

I Heart Huckabees'ta (arvio) hurmaantuneena hommasimme David O. Russellin aikaisempaa tuotantoa, Huckabeen (2004) jälkeen kun ei mieheltä mitään ole ilmestynyt. Tuottelias tämä mustan komedian mestari ei tosin ole ollut näemmä koskaan. Yhteensä hän on nimittäin ohjannut vain neljä pitkää elokuvaa: I Heart Huckabees (2004), Kolme kuningasta (1999), Sikasiistit sukujuuret (1996) ja Spanking the Monkey (1994). George Clooneyn tähdittämän sotaseikkailun Kolme kuningasta olen nähnyt pariin otteeseen, joten valinta osui imdb:ssä ylistystä osakseen saaneseen Sikasiistiin sukujuuriin.

Aina hauska Ben Stiller on Sikasiistien sukujuurten päähenkilö Mel Coplin, joka lähtee etsimään biologisia vanhempiaan, koska ei osaa nimetä jo 5 kuukauden ikään ehtinyttä lastaan. Mukaan juuria selvittämään lähtee vaimon Nancyn (Patricia Arquette) ja lapsen lisäksi tutkimusta aiheesta tekevä Tina (Téa Leoni) adoptiotoimistosta. Reissu muuttuu varsinaiseksi road tripiksi, kun oikeita vanhempia ei tahdo löytyä sitten millään.

Ensimmäinen ehdokas äidiksi on San Diegossa asuva konservatiivi, jonka seinää koristaa Ronald Reaganin kuva. Siskopuolet ovat beach volleyta pelaavia bimboja. Perheen osoittautuessa vääräksi matka jatkuu Michiganiin, jossa odottaa juntti rekkakuski. Tämä arvelee oikeiden vanhempien löytyvän New Mexicosta, jonne vievälle matkalle mukaan joukkoon liittyy homo poliisipariskunta. Myös Melin kasvattivanhemmat säntäävät paikalle hämmentämään jo varsin messevistä aineksista koostuvaa soppaa. Melin tiedemiesvanhemmat osoittautuvat happoa tehtaileviksi hipeiksi, joiden mustasukkainen poika huumaa Melin sijaan vahingossa toisen homppeleista kytistä. Sillä aikaa Mel ja Nancy flirttailevat pettämisen partaalla omilla tahoillaan, mutta onnekseen tajuavat mitä ovat tekemessä ennen kuin on liian myöhäistä.

Kyllä leffaa katsoessa sai nauraa oikeastaan kauttaaltaan läpi leffan. Muutaman kerran jopa vedet silmissä. Henkilöt olivat aivan mahtavia ja hyvin näyteltyjä kuten I Heart Huckabeessäkin.

Plussaa campistä suomenkielisestä nimestä.

Kouluarvosana: 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti