lauantai 1. tammikuuta 2011

Ben Affleck: The Town (2010)


Kun kuulin Ben Affleckin aloittaneen ohjaajana luulin päässeeni eroon miehen naamasta, mutta mitä vielä! Benny-boy on valinnut itsensä ihan pääosaan ja jouduinkin pettymyksekseni sietämään miehen ylimielistä, ilmeetöntä, vihaisen nuoren miehen pärstävärkkiä kahden pitkän tunnin ajan.

Pääosan esittäjän lisäksi leffassa häiritsee tietty epäuskottavuus ja kliseisyys. Heti mieleen tulee ainakin Heat - ajojahti ja The Departred, joissa pankkiryöstöteema on jo puitu kutakuinkin juurta jaksaen. Esimerkiksi kohtaus, jossa MacRayn (Affleck) rakastettu odottaa pankkiryöstäjää poliisiväijytyksessä on kuin suoraan Heatista.

Jossain on kehuttu näyttelemistä The Townissa, mutta mielestäni se oli paikoin epäuskottavaa. Tätä ei tietenkään auttanut epäuskottava käsikirjoitus. En oikein osta esimerkiksi pankkiryöstön uhriksi joutuneen Hallin (Claire Keesey) avautumista pesulassa pari päivää tragedian jälkeen ventovieraalle tyypille. Ja tietenkin nainen rakastuu samoin tein tähän muukalaiseen (joka on yksi pankkiryöstäjistä). Ei hyvä.

Rikollisten glorifiointi on joskus paikallaan ja nautittavaa, kuten alan klassikoissa, kummisedissä, scorseseissa ja sopranoissa, mutta ei The Townissa. Henkilöhahmot jäävät kovin ohkaisiksi eikä ollenkaan sympaattisiksi. Toisaalta, jos tarkoitus oli ollakin jotain muuta kuin symppiksiä, ei sekään onnistunut. Hahmot ovat vain kasvottomia (kirjaimellisesti) pankkiryöstäjiä. Okei, ehkä se oli tarkoituskin, tiedä häntä.

No, oli leffalla ansionsakin. Hyvää viihdettähän The Town on, mutta ei mikään monen katselukerran klassikko, kuten ysärirymistely Heat. Ilmeisesti en taaskaan vain tajunnut, sillä imdb:ssä leffa näyttäisi saavan estoitta ylistystä osakseen.

Kouluarvosana: 7-

Vihaiset nuoret miehet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti