tiistai 26. huhtikuuta 2011

Markus Nummi: Karkkipäivä (2010)

Tästä kirjasta on kirjoitettu varmaankin niin monessa blogissa jo, etten tiedä mitä tästä sanoisi. Sitä paitsi olen mykistynyt, niin vaikuttava lukukokemus oli!

Karkkipäivän keskeisin henkilö taitaa olla kirjailija Ari, jonka seuraan liittyy pieni poika Tomi. Tai Tok Kilmo, kuten pojan mielikuvitusmaailman nimi kuuluu. Tomi on heitteille jätetty poika, jonka äitiä eikä isää tunnu kiinnostavan pojan holhoaminen. Kun mummokin saa halvauksen, jää poika törkeästi heitteille.

Toinen oman onnensa nojaan jätetty lapsi on Mirja. Tai prinsessa, sessa Mirabella, kuten Tok Kilmo sanoisi. Tomin tehtävänä on pelastaa arestiin jätetty tyttö, mihin hän tarvitsee Arin apua. Mirjan yksinhuoltajaäiti on uraohjus, joka viilettää töissä yötä myöten, eikä ehdi kotiin katsomaan pikkuistaan päiväkausiin.

Sitten on vielä lastensuojelun työntekijä Katri, joka yrittää selvittää jännästi sotkuun meneviä juonen käänteitä. Kuka tarvitseekaan apua ja missä?

Kun lastensuojelukeisseistä on kyse, voi olettaa kirjan olevan rankan, ja sitä se onkin. Sen lisäksi Markus Nummen Karkkipäivä on mukaansatempaava ja otteessaan pitävä. Loistava kirja siis.

Kouluarvosana: 9 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti