maanantai 4. lokakuuta 2010

Lisa Cholodenko: The Kids Are Alright (2010)


Tuli männä viikolla katseltua Lisa Cholodenkon uusi The Kids are Alright (2010). Elokuva kertoo Nicin (Annette Bening) ja Julesin (Julianne Moore) perheestä, jossa kahden äidin lisäksi vaikuttavat teini-ikäiset lapset Joni (Mia Wasikowska) ja Laser (John Hutcherson). Perhe elää normaalia perhearkea: Nic on neuroottinen kontrollifriikki, Jules veltompi pätkäduunari, ja lapset perusnörtti ja urheilusankari.

Elämä soljuu lämpimän perheenjäsenten välisen näsäviisastelun siivittämänä, kunnes kuvioon astuu Paul (Mark Ruffalo), tuntematon spermanluovuttaja ja Jonin ja Laserin biologinen isä. Paul elää elämänsä etsikkoaikaa ja alkaa heti tuntea kiintymystä siittämiinsä lapsiin. Lasten äidit puolestaan suhtautuvat Pauliin tyyleilleen ominaisesti; Nic vastustamalla tätä ja Jules hyppäämällä tämän kanssa sänkyyn. No niin, aika epätodennäköiseltä juoni kuulostaa jo paperilla..

The kids are alright on kahdella sanalla kuvattuna lämmin ja inhimillinen pieni elokuva. Bening ja Moore näyttelevät todella hyvin antamatta ikääntymisen merkkien haitata suoritusta (tosi rohkeaa miten läheltä naamaryppyjä kuvattiin)(kyynikkona aistin tässä tarkoitushakuisuutta, nuuh, nuuh). The kids are alright on tämän syksyn hyvän tuulen elokuva, josta jokaisen on tykättävä. Kaikki itsensä vapaamielisiksi tuntevat haluavat hehkuttaa tätä elokuvaa. Jännää nähdä elokuva tavallisista lesboista ja sanoa tykkäävänsä siitä!!! Hihi hih! *Tirskututtaa*

Lesbo-teemalla ratsastava kolme tähden elokuva on säännöllisesti kerännyt arvostelijoilta neljää tähteä. Mielestäni elokuva oli ihan jees, mutta ei missään nimessä niin maailmoja mullistava, kuin mitä meedioissa annetaan ymmärtää.


Kouluarvosana: 8- (miinuspisteet Mark "repertuaarissa yksi ilme" Ruffalosta)

P.S. Ilmeisesti lapset voi olla ihan alright kahdenkin äidin kasvattamina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti