torstai 21. lokakuuta 2010

Nicholas Stoller: Get Him to the Greek - Keikkaa pukkaa (2010)

Vuoden ylivoimaisesti parhaasta komediasta ei tässä elokuvakulttuurin kehitysmaassa kuule kuin huhupuheita, joten Koirat kyllästyivät piinavaan odotteluun ja tilasivat leffan Internetin ihmeellisestä maailmasta. Ja kyllä kannatti!

Nicholas Strollerin ohjaama ja yhdessä Jason Segelin (joka on muuten hauska kaveri) kanssa käsikirjoittama Get Him to the Greek on melkein kuoliaaksi naurattava komedia. Pääosissa sekoilevat Katy Perryn kihlattu Russell Brand ja Jonah Hill. Hienoja miehiä. Hauskan roolin vetää myös P.Diddy, Daddy, Puffy, mikälie, levy-yhtiön pomona. Katy Perrylläkin oli kai elokuvassa cameorooli, jossa peuhasi Brandin kanssa, mutta sitä ei kelpuutettu itse elokuvaan. Kuvauksissa oli kuitenkin lempi syttynyt ja pari astelee ilmeisesti alttarille eni viikonloppuna.

Russell Brand näyttelee elokuvassa supersuosittua brittirokkaria Aldous Snowta, joka on spin-off Strollerin edellisestä leffasta Forgetting Sarah Marshall (joka on huippuhauska pätkä sekin). Snow repsahtaa sopivasti päihteisiin vietettyään kuivan kauden, jonka tuloksena tyttöystävä läksi ja tuli tehtyä biisi, joka oli NME:n mukaan pahinta mitä Afrikalle on tapahtunut apartheidin jälkeen..

Jonah Hill on levy-yhtiön keltanokka Aaron Green, joka saa tehtäväkseen hakea Snow Lontoosta L.A.hin 72 tunnissa. Tehtävässä onkin haastetta kerrakseen, koska Snow'lla on jäänyt bilevaihde pahasti päälle eikä aikataulut jaksa miestä kiinnostaa. Puhelimessa kuumottaa jatkuvasti pomo Sergio Roma (Sean Combs), joka ohjeistaa junioria "mind fuckingissa", eli kuinka Snow täytyy tuoda paikalle ajallaan ja pienessä sievässä, mutta ei liian vahvassa myötälaitaisessa. Ja vallan mahoton reissuhan siitä syntyy...

Postataan vielä imdb:stä pari pahiten tipauttaneista repliikeistä (jotka ei tietenkään tässä naurata pätkääkään):

Sergio Roma: [in a text]Where the fuck are you? I am gonna kill you. Smiley face.

Pharrell Williams: How do I look?
Sergio Roma: Man, lose the pink. It's not gangster.
Pharrell Williams: That's your problem. Everything is gangster with you.
Sergio Roma: The name of the song is "I'm Gangsta!"

En tiedä, meihin osui ja upposi! Apatowin nimeen krediteissä voi aina luottaa.

Kouluarvosana: 9 1/2
Traileri löytyy täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti