perjantai 29. lokakuuta 2010

Kevin Smith: Cop Out - Pari kyttää (2010)


Ah, mikä tunkkainen tuulahdus 80-luvulta. Tällaisten leffojen parissa sitä kasvettiin silloin kun videot vuokrattiin VHS:inä Pasin Videosta ja sen sellaisista.

Kevin Smithin (Clerks, Zack and Miri Make a Porno) Cop Out - Pari kyttää kumartaa syvään vanhan koulun kyttäkaksikoille, jotka letkauttelevat nokkeluuksia tiukkojen ajojahtien ja pyssyn paukuttelun lomassa. Itsekin kyseisissä rooleissa viihtynyt Bruce Willis esittää sitä vanhempaa konstaapelia, jolla on huolia ja murheita aikuisesta tyttärestä ja rahasta. Tracy Morgan puolestaan on parista kytästä se hauskempi ja nuorempi puolisko, joka vitsailun lisäksi silloin tällöin mokailee taistelun tuoksinnassa.

Cop Out nostaa hattua vanhoille rikoselokuville jo alkuminuuteilla. Paul Hodges (Morgan) esittää erilaisia kuulustelutekniikoita, joiden alkuperäiset esittäjät Jimmy Monroe (Willis) latelee kuin apteekin tiskiltä. Kumma kyllä Yippie-ki-yay -miehestä ei kaveri ole kuullutkaan.

Alleviivaavat alluusiot jatkuvatkin sitten läpi leffan. Oikeastaan jok'ikinen kohtaus on kuin parodiaa vanhoista toimintarymistelyistä. Takaa-ajoja tehdään fillarin selässä kännykkämainokseen pukeutuneena ja autolla pakittaen. Pahiksilla on hyvät jo tähtäimessä, mutta miettivät liian kauan ja kuinkas ollakaan ajavat kolarin ja hyvät selviävät kuin selviävätkin. Musiikkina soi ehta kasarisoundi.

Parin kytän toilailut on tottakai päivitetty 2000-luvulle. Hodges on kuin kävelevä Wikipedia ja miehen mokat on kaiken kansan nähtävissä You Tubessa. Kun Travolta oli Pulp Fictionissa paskalla aina kun tapahtui, on Hodges h-hetkellä joka kerta luuri kädessä eikä huomaa mitä selän takana tapahtuu.

Leffan juoni on kaikessa yksinkertaisuudessaan, että pari kyttää, yllätys yllätys, hyllytetään heidän hoidettua jälleen yhden keikan tyylilleen uskollisina, eli päin mäntyä. Monroelle palkan jäädytys kuukaudeksi tulee pahaan saumaan tyttären tulevien häiden maksaessa hulppeat $48 000. Kaverilla on kuitenkin plan b, joka perustuu kaikkien aikojen ensimmäisen baseball-kortin myymiseen. Tästä pitäisi saada sellaiset $80 0000, mutta kuinkas ollakaan korttiliike, ja siinä sivussa Monroen kortti ryövätään juuri kun mies on tekemässä kauppoja. Monroe lähtee etsimään korttiaan uskollisen partnerinsa kanssa ja sotkeutuu kaupungin suurimman rikollisliigan hämäräbisneksiin. Tästäkös seuraa mielenkiintoisia juonenkäänteitä, jännitystä ja actionia vallan mainiosti torstai-iltaa piristämään.

Kouluarvosana: 7 1/2

1 kommentti:

  1. There is SHOCKING news in the sports betting world.

    It has been said that every bettor needs to look at this,

    Watch this now or stop betting on sports...

    Sports Cash System - Automated Sports Betting Software

    VastaaPoista