lauantai 18. joulukuuta 2010

Robert Rodriguez: Machete (2010)


Jälkiviisaana on helppo sanoa, että elokuva ei voi olla muuta kuin pettymys sellaisen ennakkohypetyksen jälkeen minkä Machete sai osakseen. Olen silti pettynyt. Machete ei vastannut odotuksiani.

Tykkäsin hulluna Planet Terrorista, kuten aikaisemmistakin Rodriguezeista. Hullunhauskasta feikkitreileristä piti vieläpä tulla vielä kreisimpi revittely kuin Planet Terrorista. Vaan ei tullut.


Onhan Machetellakin hetkensä. Robert De Niro on mainio konnamaisena kuvernöörinä. Ja Danny Trejo tietysti Machete-veitsineen. Siinä vasta karismaattinen mies. Steven Seagal ja Don Johnsonkin on palkattu statisteiksi. Propsit hauskoista nimistä. Jessica Alba ja Michelle Rodriguez esittävät lattarikaunottaria, Lindsay Lohan valkolaista. Kohtaus, jossa Machete pornoilee Lohanin esittämän tyypin ja tämän äidin kanssa on hauska - ja tietysti Lohan nunnana.

Hauskoja kohtauksiahan Machetessa toki on ja veri lentää, mutta - kehtaako tätä edes sanoa - enemmänkin olisi voinut. Jotenkin Machete ei vain tuntunut niiin hullulta, mitä odotti. Olisiko elävät kuolleet tai vampyyrit sitten auttaneet, tiedä häntä. Loppukin on ihan liian vaisu verrattuna vaikka Planet Terroriin.

Yhteiskuntakritiikkiäkin leffassa oli ja sehän on aina plussaa. Poliitikot ovat läpeensä mätiä ja jenkit rasisteja - jopa lattarit. Amerikkalaiseen unelmaan jo kiinni päässeet meksikaanit näyttäisivät olevan etujoukoissa pystyttämässä muuria rajalle.

En tiedä, ehkä minulla oli huono päivä, mutta ei uponnut.

Kouluarvosana: 5 1/2
(plussaa Tony Halmeen lainaamisesta: "Jumala armahtaa, minä en":)

3 kommenttia:

  1. Hei, high five! Veri olisi todellakin saanut lentää enemmän, ja muutenkin latasit hienosti faktat sisään. Liian pehmo, kaiken jälkeen :/

    VastaaPoista
  2. Veri olisi tosiaan voinut lentää enemmän, mutta mielellään pussista käsin, ei tietokoneanimoituina pikseleinä, kuten Macheten tapauksessa valitettavasti oli. Itsekin katsoin leffan juuri, ja petyin jonkin verran. R. Rodriguezin arvostelukyky on pettänyt pahemman kerran.

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla, etten ole ainoa, joka kaipasi lisää verta kehiin! En taida sittenkään olla sairas, en ainakaan ainoa :)

    VastaaPoista