maanantai 13. kesäkuuta 2011

Susanne Bier: Kosto (Haevnen) (2010)

 

Susanne Bierin Kosto (Haevnen) (In a Better World) (2010) on Oscar- ja Golden Globe -voittaja parhaan ulkomaankielisen elokuvan kategoriassa. Elokuva on hyvä, mutta mielestäni toinen tanskalainen Submarino ja meksikolais-espanjalainen Biutiful olivat kyllä parempia leffoja.

Elokuva alkaa Afrikasta, jossa tanskalaismies työskentelee lääkärinä jonkin sortin pakolaisleirillä. Vastaanotolle kiidätetään vähän väliä raskaana olevia naisia, jotka mystinen Big Man on repinyt auki.

Samaan aikaan kotona Tanskassa lääkärismiehen poikaa Eliasta kiusataan kotona, koska tällä on ulkonevat etuhampaat ja tämä on kotoisin Ruotsista. Luokalle tulee uusi poika Christian, joka heti kättelyssä näyttää närhen munat kiusaajille. Elias ja Christian ystävystyvät.

Skitso autokorjaaja läpsii Eliaksen komennukselta palannutta isää ja pojat haluavat kostaa tälle. Myös Eliaksen isä haluaa kostaa omalla tahollaan brutaalille Big manille palattuaan töihin Afrikkaan. Näistä elokuvan nimi siis.

Kosto käsittelee semirankkoja aiheita, muttei aivan yhtä rankkoja kuin jo mainitut Biutiful ja Submarino, joista pidin kyllä enemmän. Hieno on silti Kostokin, mutta jotain jäi puuttumaan omalla kohdallani.


Kouluarvosana: 8 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti