maanantai 15. kesäkuuta 2015

Ken Scott: Unfinished Business (2015)

Kuva: Rotten tomatoes

Francon suvun geeneihin on kirjoitettu vain Irvikissalle kakkoseksi jäävä virne. Se sopii hyvin stonerin tai kehitysvammaisen näyttelemiseen. James Franco on kunnostautunut edellisissä (ks. esim Pineapple Express). Pikkuveljen, Dave Francon, rooliksi jää jälkimmäinen elokuvassa Unfinished Business.

Vince Vaughn puolestaan on omimillaan liikemiehenä, jonka on taivuteltava jokin puolelleen pitkällä palopuheellaan. Mieluiten moneen kertaan elokuvan aikana. Kohde voi olla vaimo, lapsi, portinvartija tai osakkeenomistaja. Unfinished Business -elokuvassa ohjaaja Ken Scottin luottomies saa taas tällaisen roolin.

Itse asiassa Vaughn on elävä taideteos, American Businessman no. 42, yöpyessään berliiniläisessä hotellissa. Dan Trunkman (Vaughn) on päätynyt liikematkalle Eurooppaan kahden alaisensa kanssa. Firma on koottu menestyvän korporaation tähteistä sen jälkeen, kun Trunkman on ottanut loparit kyllästyttyään jatkuvaan kyykyttämiseen. Kolmikko on tehnyt bisnestä nyt vuoden ajan Dunki'n Donutsin kahvilassa. Sitten horisonttiin tulee siintämään orastava mahdollisuus isoon kauppaan.

Saksassa on vakuutettava läskin, eläkeläisen ja vajakin muodostaman kolmikon tarjoavan paremman diilin paikallisille kuin heidän jättämänsä huippufirmansa. Haasteet Euroopassa syntyvät jo autobahnalla vasemmalle kääntymisestä. Bilettämisen, homostelun, maratonin, skypettamisten ja muiden kaavaan kuuluvien kautta päästään kuin päästäänkin lopulta puristamaan kättä.

Kaava on vanha, mutta toimiva. Muutamaan otteeseen nauroin vedet silmissä. Eurooppalainen miljöö on virkistävä, ja tuttuja paikkoja pystyy bongaamaan melkein kuin Happy-videon Helsinki-versiosta.

Kouluarvosana: 7-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti