sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Anand Tucker: Karkausvuosi (Leap Year)
Hoh hoijaa.... Ilman ennakkotietoja katsottu elokuva haaskasi pari tuntia elämästäni, enkä enää koskaan saa niitä takaisin. Luulin, että tällaista sontaa olisi kielletty esitettävän.

Ärsyttävä bostonilainen stailaaja, Anna (ärsyttävä Amy Adams), turhautuu, kun kardiologi-poikaystävä ei tajua kosia nipottaja-tyttöystäväänsä. Anna päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä ja lentää sulhonsa perässä Irlantiin kosiakseen tätä karkausvuonna helmikuun 29. päivänä. Irlannissa kun kuulemma on tämä yksi päivä kerran neljässä vuodessa, jolloin nainen voi kosia miestä.

Kuinka ollakaan, Annan reissu Dubliniin mutkistuu, kun myrskyn vuoksi kone tekee pakkolaskun Walesiin, josta Anna, rahanainen kun on, ostaa oman lauttakyydin Irlannin puolelle ja rantautuu kyläpahaseen, jonka ainoaa pubia isännöi Declan (yhden ilmeen Matthew Goode). Rahapulassa oleva Declan suostuu ajamaan Annan Dubliniin rahallista korvausta vastaan. Loppu onkin ennalta-arvattavaa p*skaa. Anna ja Declan eivät voi aluksi sietää toisiaan, ja katsoja joutuu kärsimään parivaljakon mukahauskasta naljailusta ja Irlannin aksentin kustannuksella väännetyistä vitseistä, sekä irkku-huru-ukkojen veljellisestä dialogista Declanin pubissa. Matkaa Dubliniin taitetaan kiduttavan pitkään, ja kliseisiä kohtauksia, kuten Annan ja Declanin riitelyä hotellin parisängyn jakamisesta jankataan ja jankataan. Jokainenhan kuitenkin tietää, että lopussa pariskunta huomaa rakastavansa toisiaan. Muutaman eipäs-juupas -juonikuvion jälkeen ällötykset lopulta saavatkin toisensa.

Tätä roskaa en suosittele kenellekään. Aivan karseaa potaskaa.


Kouluarvosana: 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti