keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Michel Gondry: The Science of SleepOhjaaja Michel Gondryn tilillä on jo klassikoita kuten Tahraton mieli, joten The Science of Sleep (2006) on epäreilusti jäänyt varjoon. The Science of Sleep on kerrassaan mahtava, ihana, upea, HIENO ELOKUVA!

Elokuva kertoo Gael García Bernalin ja Charlotte Gainsbourgin tunteella tulkitsemista Stéphanesta ja Stéphaniesta. Stéphane on meksikolainen taiteilija, joka palaa käymään äitinsä luona Ranskassa, ja rakastuu äitinsä seinänaapuriin, Stéphanieen, samanhenkiseen elämäntaiteilijaan. Bernalin roolihahmon psyyke myllertää sekä unissa että mielikuvituksessa, ja todellisuuden tapahtumat hämärtyvät häneltä surrealistiseen ilotulitukseen, jonka ohjaaja Gondry pitää hallitusti kasassa. Lopputuloksena on ihanaa, romanttista satua, johon haluaa mukaan lillumaan. Hahmoja haluaisi pitää omalla kämmenellään ja piilottaa kämmenkuppiin sekä tiirata heidän lapsenomaista rakkaustarinaansa.

The Science of Sleepistä on todella vaikea sanoa mitään, ihan kuin uniakaan ei pysty selittämään. Elokuva on nähtävä itse. Pidin siitä niin paljon, etten olisi halunnut sen loppuvan lainkaan!

Olen todella hämmästynyt, miten vähän tämä helmi on saanut huomiota. Tahraton mieli -faneille tämä on ihan must-see.


Kouluarvosana: 10Traileri täältä.

2 kommenttia:

  1. Science of Sleep on todella ihana elokuva :) Gondryllä on huikean hieno tapa saada vangittua unenomaisia fiiliksiä filmille. Tämä(kin) pitäisi katsoa uusiksi...

    VastaaPoista
  2. Kyllä, Gondry vetoaa johonkin alitajuiseen läheisyyden ja ymmärryksen kaipuuseen. Niin kuin Tahrattomasta mielestä, niin myös tästäkin on vaikea sormella osoittaa sitä "pointtia", joka tekee näistä niin erinomaisia.

    Tätä tyyppiä kannattaa pitää silmällä vastaisuudessakin!

    VastaaPoista