keskiviikko 5. toukokuuta 2010

David Frankel: Paholainen pukeutuu Pradaan


Tulipahan tuijotettua tällainenkin tekele männä iltana televisiosta. Kyseessä siis klassikon leiman saanut Paholainen pukeutuu Pradaan vuodelta 2006. Ohjaaja David Frankelilla on ollut näppinsä pelissä Sex and the City -sarjassakin, ja tuon sarjan jatkumostahan tässäkin leffassa on pohjimmiltaan kyse. Nykin muoti-ikonien vanavedessä tehty elokuva sijoittuu muotilehden toimitukseen, jonne Anne Hathawayn esittämä Andy hakee töihin. Andy on mummokuteisiin pukeutuva, lihava (?) nörtti, jolla ei ole huippumuodista minkäänlaista käsitystä. Kuinka ollakaan, ajan kuluessa Andystä kuoriutuu huippureleissä sipsuttava uraohjus. Jo kyseisen hikipingon hakeutuminen Meryl Streepin luotsaaman lehden assistentiksi on niin epäuskottavaa, että loput elokuvasta saattoi antaa mennä samaan konkurssiin. Ja ihan viihdyttävähän tekele kaikessa ennalta-arvattavuudessaan lopulta olikin.

Elokuvan kantavia teemoja ovat siis pinnallisuus ja huippumuoti kaikkine oikkuineen. Otsikon paholaiseksi osoittautu Meryl Streepin jäätävän kylmä, karikatyyrinen hahmo muotialan mogulista. Streep oli taas kerran aivan mahtava!! Se nainen vaan osaa.

Muuta tästä elokuvasta en jaksa yrittää keksiä. Aikamoista sontaahan se rehellisesti oli, mutta minkäs teet. Kesäkuussa ensi-iltansa saava Sex and the City vol.2 tulee olemaan 100% kuraa mutta kyllä sitä nannaa on vain saatava heti kuin vain mahdollista.


Kouluarvosana: 6 1/5 (puolikas lisäpiste muotikledjuille ja cameo-rooleille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti