torstai 19. elokuuta 2010

Ivan Reitman: Haamujengi (Ghostbusters) (1984)


Ehtaa kasarimeininkiä! Niin hyvässä kuin pahassa... Michael Gondryn innoittamana katsoimme Haamujengin, joka Be Kind Rewindissa oli ensimmäinen ns. sweded leffa.

Bill Murrayn, Dan Aykroydin ja Harold Ramisin tähdittämä... öö, miksikäs tätä nyt voisi kutsua. Näiden kasariklassikoiden suhteen kun ei tiedä onko tehty kieli poskessa jännäriä vai erikoistehoisteilla höystettyä komediaa. Ne kun ei lopulta oikein naurata eikä viihdytäkään - ainakaan enää 2010-luvulla. Ei Haamujengiä silti sysipaskaksikaan voi haukkua. Kulttimaine vai mikä katsomisesta sitten tekee kuitenkin nautittavan puolelle kallistuvan kokemuksen.

Edellä mainittu koomikkokolmikko näyttelee kenkää yliopistolta saaavia parapsykologian professoreita, jotka haamujen olemassaolosta vakuuttuneina perustuvat oman, paranormaaleja tuholaisia myrkyttävän, firman. Ja haamujahan New Yorkissa riittää ja kavereille sitä myöten keikkaa. Maine Haamujengillä nousee aina hypeksi asti. Kuvaan astuu kuitenkin inhokkivirkamies, joka sössii jengin vangitsemat henget vapaaksi. Tästähän sitten pääseekin lähes itse sarviniekka irti - nimittäin jättikokoinen vaahtokarkkimies!

Klassikkokamaa siis... Who you gonna call? -Ghostbusters!

Kouluarvosana: 7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti