torstai 16. syyskuuta 2010

Ruben Fleischer: Zombieland (2009)


Elämä on ihmisen parasta aikaa, ja ihminen voi silloin hyvin, kun voi rehellisen työpäivän päätteeksi tuntea itsensä loppuunpalaneeksi ja voimattomaksi. Mikä sen parempaa kuin aivotonna laittaa pyörimään etukäteen p*skaksi aavistamansa elokuvantekele ja antaa itsensä nukahtaa sen tahtiin. Näin päätimme tehdä eilen. Mitään liian hyvää ei olisi tullut mieleenkään katsoa; tietoisen aivotoiminnan olikin tarkoitus loppua viimeistään puolivälissä katselunautintoa.

Ruben Fleischerin Zombieland on jostain käsittämättömästä syystä saanut yllätyksellisen positiivisen vastaanoton jenkeissä. Itseltäni meinaa henki pakahtua muistellessani miten sysipaska se oli. Elokuvan ainoa positiivinen piirre on sen lyhyt kesto, 88 min., mutta minuuttiakaan enempää en halua rainalle elämästäni tuhlata, joten lyhyestä virsi kaunis. Arvosteluunkin tuhrattu aika on jo haaskoille heitetty.


Kouluarvosana: 4- (miinuspisteet Bill Murrayn cameo-roolista. Ei ois kantsinnu...)

6 kommenttia:

 1. Huolestuttavaan suuntaan on Rakkaus on koira helvetistä menossa!!! Eikö woody harrelson läsnäolo elokuvassa laita kelloja soimaan. Tiettyä rohkeutta ja johdonmukaisuuttahan kyllä tuo osoittaa!!!!!!!!

  VastaaPoista
 2. Mutta eikös itselläsikin ollut yhdessä vaiheessa jonkin sortin vajoaminen b-luokan räiskintöjen ihmeelliseen maailmaan? Suotakoon meillekin poikkeuksellisesti pieni teinikomediakausi! Okei, ei se enää niin pienikään ole. Huolestuttavaa! Saas nähdä koska saadaan kurssi käännettyä...

  VastaaPoista
 3. b-luokka on laadun tae! c-luokassa rämpiminen on kyllä huolestuttavaa! Pitäiskö katsoa se Andrei Rublev? Voi kun siitä tehtäis toiminta versio, jossa Steven Segal näyttelisi kellonvalajaa. Menisin heti katsomaan. Nythän tulee se Serge Gainsbourg leffa, joka ehdottomasti on nähtävä.

  VastaaPoista
 4. Ai toi Gainsbourg tulee näköjään Finnkinoonkin. Mahtavaa!! Enpä olis uskonut!

  En tajuu leffafestareita. En koskaan pääse kattomaan niitä leffoja mitä haluaisin. Pitäis olla aikasin liikkeellä, mikä ei kyllä multa noin vain luonnistu. Turhauttavaa.

  VastaaPoista
 5. Surullista kyllä, paras kuva mitä kyseisen elokuvan posterista löysin oli sellaiselta artikkelilta, jonka kirjoittaja ei ilmeisesti ymmärtänyt leffaa lainkaan, saati olisi pysynyt edes hereillä koko sen keston ajan. Mielipiteethän ne jokaisella saa toki olla omansa, en vaan käsitä miten muka tarantino-leffat uppoaa ja tämä älykäs tekele sitten ei.

  VastaaPoista
 6. Ruben Fleischerin (kuka v***u?) nerokkuus meni ilmeisen selvästi meiltä kaukaa ohi.

  Silti minusta osoittaa rohkeutta mainita kyseisen tyypin nimi (mikä ikinä se olikaan?) ja Tarantino samassa lauseessa, olkoonkin, että leffa jostain käsittämättömästä syystä majaili jonkin aikaa imdb:n all-time 250 listalla, ja että kommentti on anonyymin kirjoittama.

  VastaaPoista