sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Adam McKay: The Other Guys - Katastrofikytät (2010)


En tiedä miksi, mutta jotenkin sympatiseeraan Mark Whalbergia. En osaa sanoa onko kyseessä loistava koomikko, vai onko hän hauska vain, koska ei osaa näytellä pätkääkään. Ainakin on vaikea uskoa, että parikymmentä vuotta sitten tyyppi on ollut katu-uskottava hip hop -artisti. No, ehkä 2030 on vaikea uskoa, että Wahlberg on joskus ollut uskottava näyttelijä...

Viime aikoina olen alkanut lämmetä myös toiselle katastrofikytälle, Will Ferrellille. Tyyppihän on mieletön mammanpoikana konttorirottana. Kirjanpitäjänä NYPD:ssä toimivan Allen Gamblen kaapista löytyy tosin yllättäviä luurankoja. Mies on vanha parittaja, jolle partnerin Terry Hoitzin (Wahlberg) hämmästykseksi lämpenevät Hoitzin pään pyörälle laittavat naiset.

Katastrofikytät pelaa toista uutuuselokuvaa, Cop Out - Pari kyttää, kovemmilla panoksilla poliisielokuvien parodioimisessa. Kun Pari kyttää pelasi pitkälti toiminnan ja jännityksen varassa, on The Other Guys puhdasta komediaa.

The Other Guys viittaa NYPD:n hyljeksityimpään poliisipariin, joka saa hoitaa sankaripoliisien paperihommat, jos onni käy. Gamble on paperihommissa omasta tahdostaan, mutta Hoitz on juuttunut toimistoon vasten tahtoaan ammuttuaan hätäpäissään koko kansan rakastamaa Yankee-peluria. Kun kaupunkilaisten ja lehdistön lemmikit, näyttävästi roistoja kiinni ottavat Danson ja Highsmith (Dwayne Johnson & Samuel L. Jackson), kuolevat tulee katastrofikyttien tilaisuus napata sankarinviitta itselleen.

Gamble ei moista roolia itselleen haluaisi, mutta Hoitz pakottaa partnerinsa metstästämään mainetta ja kunniaa kanssaan. Gamblella on työn alla talousrikollisen David Ershonin (Steve Coogan) nappaaminen. Hoitz katsoo tässä tilaisuuden mainetekoihin, vaikkei ymmärrä pätkääkään mistä on kyse. Hoitz hoitaa katastrofikytistä muskelihommat ja Gamble aivotyöskentelyn, ja kumpikin osoittautuukin sarallaan varsin päteviksi. Alkaa hillitön rikosjahti, joka sai tämän komedian kuluttajan tirskumaan moneen otteseen. Ferrellin hahmo on naurettava!

Kouluarvosana: 8-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti