torstai 5. heinäkuuta 2012

David Wain: Wanderlust (2012)


Muutaman mainitakseni, koirien mielestä tämän hetken kuumimpia koomikkoja ovat muun muassa Jonah Hill, Seth Rogen, Jason Segel ja Russell Brand. Myös Paul Rudd kuuluu tähän tärkeään koiria viihdyttävään joukkoon. Miehen tähtihetkiin kuuluu muun muassa sivuosa surffarina Forgetting Sarah Marshall -leffassa.

Uusin Paul Ruddin tähdittämä leffa on David Wainin Wanderlust. Aiemmin Wain on ohjannut tv-sarjoja ja Role Modelsin, jossa näyttelee myös Rudd sekä ärsyttävyydessään rakastettavaksi muuttunut Sean William Scott. Wanderlustin toiseksi tähdeksi on palkattu Jennifer Aniston, jonka voisi kai sanoa menestyneen parhaiten Frendien jälkeen.

Rudd ja Aniston näyttelevät newyorkilaista pariskuntaa, joka ostaa miniatyyriasunnon Manhattanilta vakuuttavien myyntipuheiden jälkeen. George (Rudd) kuitenkin menettää työnsä eikä Lindankaan (Aniston) uusin pingviiniprojekti ota siipiä alleen. Taantumakin syö asunnon arvon, joten sitä ei kannata myydä.

George ja Linda päättävät pakata kamppeet ja muuttaa Atlantaan, jossa pääsisi töihin velipojan firmaan. Roadtrip Atlantaan on ihan hupaa katseltavaa. Kesken ajon alkaa kuitenkin nukuttaa, joten sankarit kääntyvät sivutielle etsimään majapaikkaa. Metsätiellä vastaan kävelee joku hullu ilkosillaan. George ja Linda yrittävät lähteä karkuun, mutta ajavat vahingossa autonsa katolleen.

Naturisti lupaa majoittaa pariskunnan kotonaan, joka osoittautuu hippikommuniksi. Nukkumisen sijaan George ja Linda viettävätkin mahtavan yön vapaa-mielisessä yhteisössä. Aamulla he jatkavat kuitenkin matkaansa Atlantaan velipojan luokse.

Isoveli onkin vain melkoisen veemäinen tapaus ja työkin on kirjaimellisesti paskaduuni. Otettuaan yhteen veljensä kanssa George pakkaa jälleen kamansa ja käskee päiväkännejä Georgen veljen vaimon kanssa vetävää Lindaa tekemään samoin.

Matkalla he päättävät kokeilla josko maaginen hippikommuuni olisi sittenkin heidän juttunsa. Sovitaan pari viikkoa koe-ajaksi ja sen jälkeen päätetään mitä tehdään. Seuraa rauhaa, rakkautta ja rock 'n rollia. Vai luikerteleeko paratiisiin sittenkin käärmeitä?

Mukiin menevää nykykomediaa.

Kouluarvosana: 7 1/2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti