perjantai 30. heinäkuuta 2010

Francis Ford Coppola: Tetro (2009)
Jo hyvä tovi sitten (kesäkuussa) koirakennelissä haukottiin henkeä erään mestariteoksen äärellä. Postaaminen aiheesta on tahtomatta jäänyt suunnittelun asteelle. Muisteltakoon elokuvaa siis nyt lyhykäisesti.

Francis Ford Coppolan Tetro oli huikea mustavalkoinen kokemus, melkein entiteetti. Argentiinaan sijoittuva tarina Tetrocinin suvun salaisuuksista oli traaginen kuin tango mutta koskettava ja visuaalisesti erittäin kaunis. Bennie (DiCaprio-lookalike Alden Ehrenreich) saapuu kauan sitten kadonneen veljensä, Tetron, uuteen kotimaahan eli Argentiinaan selvitelläkseen välejään veikan kanssa. Tetro (kultti-Vincet Gallo) on hukannut entisen loistonsa lupaavana kirjailijana ja vaikuttaa nykyisin menetetyltä tapaukselta. Tetro asuu Monican (Maribel Verdú) kanssa ja raapustelee kirjoituksiaan salaten jotain suurta jopa kauniilta vaimokkeeltaan. Tetro suhtautuu penseästi Bennieen eikä tahdo kuulla puhuttavan sanaakaan isästään. Veljesten isän henkilöllisyys osoittautuukin kaiken pahan aluksi ja juureksi.

Suurempia paljastamatta juoni ja elokuva toimii!! Tetro on esimerkki sellaisista elokuvista, joita on turha puhua puhki. Se on jokaisen kiinnostuneen itse nähtävä. Jos hieman venytetyltä tuntuva loppu painetaan villaisella, on Tetro todella kelpo elokuva.


Kouluarvosana: 9 1/2

3 kommenttia:

  1. Ooo, Tetro <3. Mainiota! Mistä löysit(te) tämän käsiinne? Olenkin jo odotellut tätä ^_^.

    VastaaPoista
  2. Netistähän tuo tuli tilattua. Sääli, että maahantuonti Suomeen on mitä on...

    VastaaPoista
  3. No sanos muuta :/. Alan itsekin siirtyä nettitilailun ihmemaailmaan, lempileffakauppanikin muutti omistajaa ja osoitetta..

    VastaaPoista